Timian

Brânzeturi

BRÂNZETURI FINE

Povestea noastră nu este despre simple brânzeturi, ci despre zei, cimbrișor, sănătate și delicii. Din munții Harghitei creăm basme cu gust proaspăt ori emoții maturate, amintind de plantele alpine sau de aroma fructelor alese cu grijă. Punem laolaltă, cu pricepere, lapte fin, adevărat, și bucăți de finomșag. Mai punem caracter și har, pentru a da viață rețetelor ardelenești chibzuite sau elegantelor rețete de salon franțuzesc. Meșteșugim cu drag pentru toți cei care vor motive să guste zâmbind. O dată și încă o dată… Natură, stână, armonie, afine, vin alb, Transilvania. Urmăriți-ne povestea și veți înțelege de ce zei, de ce finomșag. Timian. Delicatese artizanale din inima laptelui.

Brânză camembert

Din lapte de vacă

Simplă sau cu ierburi de Provence

Un deliciu. Datorită texturii moi, cremoase şi gustului mătăsos acest tip de brânză este populară peste tot în lume. Producând varianta noastră, am urmărit îndeaproape condițiile stabilite de rețeta tradițională, ca să vă putem răsfăța cu un camembert de neuitat.

Se împacă bine cu vinurile albe mai corpolente, complexe. Se servește la temperatura camerei.

Câștigătoarea trofeului Gustul Ales 2022 LA CATEGORIA LACTATE – MATURATE cu produsul “CAMEMBERT DIN LAPTE DE VACĂ, SIMPLU”.

Brânză maturată

Din lapte de vacă/de capră/din lapte mixt

Cu trufe sau cu piper verde și roz

Brânză maturată, care beneficiază de rezultatele timpului acordat, prin procesul maturării capătă complexitate și caracter. Cu fiecare zi petrecută în maturare, brânza dezvoltă o savoare bogat aromată, datorită transformărilor subtile ce au loc în interiorul său. 

Favorizează vinurile albe ușoare cu aciditate mai accentuată (Sauvignon Blanc, Pinot Grigio).

* Pe toată perioada anului pregătim brânzeturi maturate atât din lapte de capră, cât și din lapte de vacă.

Brânză proaspătă cu arpagic și usturoi

Din lapte de vacă (noiembrie-mai) sau din lapte de capră (mai-octombrie).

Brânza noastră proaspătă te surprinde cu o textură densă, pură ca inima satului, și un gust caprin echilibrat ce te poartă pe cărările tradiției. Însă ceea ce face această brânză cu adevărat deosebită este simfonia perfectă pe care o creează cu gustul proaspăt de arpagic, aducând în farfurie autenticitatea fiecărui ingredient.

Recomandarea noastră este să te bucuri de această brânză în cea mai pură formă a ei, consumând-o proaspătă. Este un moment de autenticitate în gust, care îți aduce aminte de tradițiile noastre culinare și te învăluie în aroma inconfundabilă a brânzei proaspete.

* Fiindcă mulgem caprele numai în perioada mai-octombrie, în cealaltă parte a anului brânzeturile sunt pregătite din lapte de vacă.

Brânzeturi desert

Din lapte de vacă sau de capră

Cu merișor sau cu ananas și migdale

Brânza fină de capră învelită cu o crustă delicată de afine roșii sau un amestec de ananas și migdale reprezintă acel desert sănătos care cucerește inimile întregii familii. Textura catifelată și cremoasă a brânzei de capră se îmbină armonios cu dulceața naturală a afinei roșii sau cu prospețimea ananasului, în timp ce migdalele  crocante adaugă o notă de consistență plăcută.

Acest desert devine rapid preferatul întregii familii datorită echilibrului său unic între sănătate și răsfăț. 

* Fiindcă mulgem caprele numai în perioada mai-octombrie, în cealaltă parte a anului brânzeturile sunt pregătite din lapte de vacă.

Brânză proaspătă tip franțuzesc

Din lapte de vacă sau de capră

Cu ierburi de Provence sau cu cenușă

Brânză cremoasă, cu gust proaspăt şi caracter distinctiv. Se topeşte în gură eliberând gustul bogat al plantelor medicinale. Pentru cunoscători va fi evident de la prima gustare că este un produs a  cărui calitate laudă rețeta originală din Franța. Textura ei cremoasă este ca o  mângâiere delicată în gură, topindu-se cu grație și eliberând un gust proaspăt care îți amintește de pajiștile însorite.

Vă recomandăm să o savurați cu un pahar de vin alb demisec. Gustați acest deliciu şi în varianta cu ierburi de Provence.

* Fiindcă mulgem caprele numai în perioada mai-octombrie, în cealaltă parte a anului brânzeturile sunt pregătite din lapte de vacă.